GRATTIS MIN ÄLSKLING!!!!

Idag fyller Morgan 40 år, så vi har uppvaktat honom på morgonen med frukost på sängen. Det blev ganska så fullt i sängen och det var fler som var intresserade av frukosten så vi fick lov att sätta för ett galler och stänga ute dom fyrbenta. Morgan är lite nojig för att han bli "gubbe" han har verkligen svårt att smälta att han nu kommit upp i en ålder mellan 40 och 50, så det är skoj att retas lite med honom om det. Idag kör han med att han föddes vid elva-tiden på kvällen så än är han inte så gammal....suck.
Om det är någon som undrar vad han gör idag (på sin födelsedag) så antagligen så säger ni att han firar den med att  vara hemma och ta det chill (som Erika hade sagt) ....men icke....han är för omväxlings skull ute och kör lite grus!!!!

Morgan

image338

Grattis Cesar, Hugo, Diesel, Bea, Nora och Tuva-Lisa!

Idag är det fem månader sen vi var till veterinären i Trysil och plockade ut sex valpar ur Wilmas mage. Det har varit en händelserik tid som förflutit sedan dess. Fullt upp medans alla bodde kvar hemma och efter det så var Cesar hem en sväng för att få en ny familj i Sundsvall och Nora en lite längre sväng för att få en ny familj i Dala-Järna. Min kennel är nu registrerad i SKK och jag har fått ett fint diplom som jag ska rama in och sätta på väggen. Tänk så kul det har varit (och är) att få så mycket kontakt med nya (hund)människor. Jag ser fram emot när nästa kull ska bli till och hoppas det blir till våren. Ska börja så smått att marknadsföra mig som hundpensionat/dagis och fixa hemsida så det finns fortfarande mycket att stå i. Ej att förglömma är att Tuva behöver en hel del tid för att formas till en trevlig ung fröken, fast det är hon ju redan, men lite mera hyfs och lydnad skulle inte skada. Ser också fram emot valp-träff till sommaren.

Akvarium

Idag så har jag flyttat akvariet till andra sidan av vårat vardagsrum och i och med det så passade jag på att städa det ordentligt eftersom allt vatten måste tömmas då. Det har tagit HELA dagen. Men det blir fint bara att alla luftbubblor i vattnet försvunnit. Får se om jag tar och städar det lilla i köket i morgon också nu när alla grejorna är framme.  Tuva tyckte det var jätteintressant att titta i hinkarna där fiskarna var under tiden jag städade. Hon var så tuff att det blev lock på för hon trodde det var lekkompisar tror jag.

Fiskar
image331image332image333image334image335image336


Tuva tycker matte är jättetråkig!
image337

Jodie

Våran älskade Jodie har ont i sina höfter och går nu på smärtstillande hela tiden. Jag var till veterinären i måndags i Mora och där konstaterades att hon har väldigt ont i höfterna. Anledningen till veterinärbesöket var att Jodie har varit en riktig grinkärring på sistone, ville få klarhet i om det var höfterna som spökade eller något hormoniellt. Hon har nämligen bara löpt en gång och det var i fjol i juli och då var hon ett år och fyra månader gammal. Veterinären i Mora skickade en remiss till Falu djursjukhus på ultraljud för att undersöka äggstockarna och vi skulle ha åkt dit i morgon. Nu är det nämligen på detta viset att i går började Jodie löpa så det bli ingen resa dit. Hon är också mycket gladare nu och om det beror på smärtstillande eller att löpningen kommit igång det vet jag inte men vi får väl vänta tills löpperioden är över och se då. Hon har till och med lekt med Tuva på ett normalt hundsätt så det verkar som hon mår riktigt bra faktiskt.

Johanna och Jodie
image330

Skitjobb!

Nu kan man i alla fall säga "bättre sent än aldrig". Jag tror att Morgan har pratat om att göra om infiltrationen till avloppet i alla fall minst tre år, men nu är det på gång. När jag var och tog bilderna så var det ingen doft ute precis utan det riktigt stank, tur att det ska fyllas igen i morgon och staketet åter kommer på plats. Hundarna tycker nämligen att det är jättespännande med en grop som luktar skit!!!

image329


Fjälltoppens Kennel

Jippi!!! Nu har mitt kennelnamn äntligen blivit registrerat. Alla i A-kullen har blivit påförda kennelnamnet och heter nu mer t.ex. Fjälltoppens Alexia. Man kan gå in på SKK:s hemsida och kolla under webtjänster, hunddata, sök hundar och där skriver man in Fjälltoppens där det står namn och vips så kommer hela kullen fram. Nu när kennelnamnet är klart så ska jag knåpa ihop en hemsida under hösten och vill då efterlysa nytagna bilder på A-kullen så det finns lite bilder att välja på. Skicka dom då i full storlek till min kennelmail: [email protected] .
Ha en trevlig helg allihopa!

Nora har flyttat!

Nora har nu flyttat till Dala-Järna till sin faster Flisa. Jag åkte ner till Malungsfors igår och överlämnade snuttan till sin nya matte. Det var mycket vemodigt men samtidigt skönt . Dels så blev det betydligt lugnare här hemma när inte två femmånaders valpar busar hela tiden och dels så känns det skönt att hon kommit till ett hem där hon får sällskap av sin faster.  Har haft kontakt med Noras nya matte och hon hade sovit hela vägen hem, sen busat en stund när dom kom hem och sen sovit hela natten. Fortsatt lycka till med Nora!


Nora och Tuva delar ben
image328

Släktträff nr 2

Idag har Tuva-Lisas och Noras faster Flisa, farbror Loke och storasyster Tilda varit på besök. Mycket hundar var det! Nora charmade faster Flisas matte så om några dagar så ska Nora flytta till Dala-Järna och bo med dom. Det känns helt rätt för då får Nora en egen familj där hon blir ensam valp och slipper tampas om att vara minst.

Faster Flisa, Tuva, Nora och farbror Loke
image325

Faster Flisa, storasyster Tilda, Tuva, Nora och farbror Loke
image326

Faster Flisa
image327

50 års fest

Ja det är verkligen festernas höst detta, igår bjöd min bror som i onsdags fyllde 50 på FIN middag på Olarsgården vid Sälfjällstorget. Det var nästan alla i den "innersta kretsen" av familjen som var med. Mycket trevligt, god mat och gott vin. Det stället kan jag varmt rekomendera ifall man vill ut och lyxa sig lite. Tusen tack Bosse!!!!


Jubilaren och Johanna kollar presenter.
image321

Minstingen kan själv!
image322

En jätteglad Olav med fina örhängen
image323

Olav med mamma Annica
image324

SNÖ på riktigt!

Som SMHI sa så snöar det ymnigt idag. Eftersom jag inte fått på några vinterdäck så ska jag hålla mig hemma idag. Hundarna tycker det är spännande och dom blev extra tokiga när det var vitt på marken. Det är så där tyst och ljust ute som det är när snön faller ner och det nästan inte är någon vind. Jag gillar snö och vinter på ett vis och det är att det blir ljusare och renare ute, man kan åka skoter och skidor. På ett annat vis gillar jag inte snön och det är för att blir det MYCKET jobb eftersom i stort sett hela släkten är i snösvängen och man kan inte planera något i förväg utan måste alltid kolla vädret om saker och ting kan bli verklighet eller inte. Men eftersom det är vårat levebröd så är det bara att gilla läget.

Nora och Tuva-Lisa busar i snön!
image320

Westernfest!

I lördags hade vi en Westernfest för gubben (han kan nu kallas så) fyller 40 inom kort. Supertrevligt med 70 gäster som samlades i "saloonen" på Folkets Hus. Det har varit ganska mycket förberedelser veckan innan och denna vecka har gått i städningens tecken. Vill tacka ALLA som hjälpte till att göra denna fest så lyckad.


Linda fixar bordsdekorationerna
image313

Värdparet
image314

I saloonen
image315

Torsåsindianen
image316

Lägereld
image317

Linedance?
image318

Indianer och vita
image319

RSS 2.0