Lördag

Idag har en familj från Uppsalatrakten varit hit och tittat på valparna. Dom hade första tjing på en hane och det blev Alfons (Diesel) som ska flytta till denna trevliga familj.
Just denna helg så är det orienteringstävlingar på byn. Ca 2500 tävlande och alla parkerar på gärdet vid hembygdsgården så ska man hit måste man säga till annars får man betala 20 kronor i parkeringsavgift. Hundarna har i alla fall nå´t att titta på när det kommer orienterare och springer mellan husen här. 

Inget ont som inte har nå´t gott med sig!

I morgon kommer det valpköpare och hälsar på och då måste man ju dammsuga eftersom dom annars kommer att tro att vi har heltäckningsmatta inne. Sagt och gjort! ett tag i alla fall, för plötsligt börjar dammsugaren att låta konstigt och lukta bränt. Det var bara att ställa ut den och hoppas att den inte skulle ta eld! Det goda med kråksången är ju att jag slipper att dammsuga!!!
Det är nu bestämt att Athena (Beda) ska flytta till Borlänge och Alison (Nora) ska flytta till Göteborg, Alexia (Zita )ska bo kvar här. Hur det blir med killarna är inte helt klart ännu.

Duktiga vovvar fyller fem veckor!

Att Wilmas valpar är dom sötaste valparna i världen, det vet jag, men att dom också kommer att bli dom duktigaste visste jag inte men det börjar bra. Nora och Turbo säger till när dom vill ut och göra ifrån sig och det är inte dåligt för att vara fem veckor gamla. Dom är även tysta och sover i valprummet hela nätterna. Det hörs inget ljud därifrån på morgonen heller förrän dom hör att vi är vakna, då blir det serenad för då är dom hungriga.

Sopor!!!!

Idag så ska vi börja sortera våra sopor. Detta var ju inte så enkelt som man kan tro, för det första så har sopbilen varit här idag och ej efterlämnat sig några sopsäckar och det skulle vara startskottet för sorterandet. Som vanligt så gick jag ut med soppåsen på förmiddagen och öppnade dörren på soprummet! TOMT!!! Jaha, det var idag!!! Så det var bara att gå in och knyta upp elendet och börja sortera.... Sortera ja, vilket ska vart? Var finns info om det? Kollade runt på kommunens hemsida och där fanns det 8 sidor information, skrev ut dom och började sortera. Detta är en hel vetenskap!!! Jag trodde i min okunnighet om detta att det skulle räcka med två olika sopkorgar, men ack det behövs minst sex stycken så det lär bli en tur till Sälen och införskaffa sopkorgar!

Trötta efter utelek!

Trötta efter utelek!

Cesar

Cesar

Johanna med alla valparna

Johanna med alla valparna

Zita

Zita

Turbo

Turbo

Mums, kan man äta träd?

Mums, kan man äta träd?

Mellanmål i det gröna

Mellanmål i det gröna

Ute 4 halv vecka

Ute 4 halv vecka

Valpisar med Jodie

Valpisar med Jodie

Nora och Cesar

Nora och Cesar

Ute 4 halv vecka

Ute 4 halv vecka

Ute

Ute

Spring i benen!

Idag på eftermiddagen så fick valparna komma ut på verandan för första gången. Först så kissade och bajsade vi in stället och sen lade vi oss och sov. Dom verkligen älskar att springa på större ytor, bita i mattor och fötter. Åska kom idag som en överaskning, ingen förvarning så helt plötsligt så slog det ner i huset. Som tur var så var det bara skärmen till den gamla datorn som gick sönder så jag fick gå ner i förrådet och letade fram en gammal skärm så den fungerar nu i alla fall. Min bärbara dator gick det inte så bra med fick jag beskad om idag, hårddisken var helt paj så alla bilder på valparna som jag inte lagt på bloggen är helt borta. Snyft!!!!

Diesel och Jodie

Diesel och Jodie

Puss på dig turbo!

Puss på dig turbo!

Ute på verandan!

Ute på verandan!

Ute på verandan!

Ute på verandan!

Nora

Nora

Skön sovställning tycker Nora

Skön sovställning tycker Nora

Turbo

Turbo

Cesar

Cesar

Nora & Beda

Nora & Beda

Nora

Nora

Cesar

Cesar

Zita

Zita

Diesel

Diesel

Turbo

Turbo

Zita

Zita

Cesar sover i soffan!

Cesar sover i soffan!

Sov Gott!

Sov Gott!

Beda bäddar!

Beda bäddar!

Jodie kollar på valparna i hagen!

Jodie kollar på valparna i hagen!

Cesar

Cesar

Zita

Zita

GLAD MIDSOMMAR!

Nu är valparna vägda och nu har Turbo gått om Cesar och blivit störst med 2685gr. minst är fortfarande Beda med 2301gr. Det verkar som om några av valparna gillar torrt foder i stället för uppblött dom är nämligen i mammas matskål och tjuvar. Ha en trevlig midsommar!!!!

Idag fyller valparna fyra veckor!

Oj vad tiden går fort! Och vad dom växer! Johanna ska hjälpa mig att väga alla idag. Jag tjuvvägde Turbo igår och han vägde 2,5 kg. Jodie har haft en kompis här på förmiddagen, en engelsk springer som heter Majken och dom har lekt jättebra med varandra. Idag är det sommarsolståndet och det vänder igen, kan inte fatta att det nu ska blil mörkare och mörkare och gå emot vintern, det har ju precis börjat att bli sommar!

Cesar

Cesar

Nora

Nora

Zita

Zita

Turbo

Turbo

Beda badar örat

Beda badar örat

Beda och Zita

Beda och Zita

Nora och Turbo

Nora och Turbo

Cesar och Diesel

Cesar och Diesel

Cesar och Zita tar sig en slurk!

Cesar och Zita tar sig en slurk!

Beda

Beda

Zita och Turbo sover sked

Zita och Turbo sover sked

Turbo

Turbo

Valphagen i vardagsrummet!

Valphagen i vardagsrummet!

Wilma i hagen med alla valpisar!

Wilma i hagen med alla valpisar!

Flytt!

Idag så har valparna flyttat ut i en hage i vardagsrummet där dom kommer att vara på dagarna. Förhoppningsvis så blir det väder sen så att dom kan vara ute också. Wilma är in till dom emellanåt och ammar, annars så tycker hon att dom klarar sig ganska så bra på egen hand. Dom nafsar i varandra och morrar och anfaller både leksakerna och varandra.  Dom börjar även att komma emot mig när jag pratar med dom och dom biter mig i tårna när man kommer. Tänderna har börjat titta fram så det känns när dom nafsar.

Finväder!

En sån underbar dag, strålande sol från klarblå himmel. Sitt inte inne och surfa utan gå ut och njut av det fina vädret!!!

Sover frukost 22 dagar gamla.

Sover frukost 22 dagar gamla.

Vi vill oxå ha mat!

Vi vill oxå ha mat!

Skolavslutning!

Idag har Johanna skolavslutning och Morgan har åkt ner till Vansbro för att vara med. Det är första gången som jag inte kan vara med för att i stället vara hemma med valpisarna. Nu går det undan i utvecklingen, dom är jätteduktiga att äta sitt valpfoder, alla äter med god aptit. Igår vägde jag dom och som vanligt så var Cesar störst med 1802gr. och Beda minst med 1612gr. Registreringsbevisen har nu kommit från Skk och Morgan skulle hämta ut dom på posten på vägen hem från Vansbro.
Dom rätta namnen på valparna blir:
Cesar - Adam
Turbo - Arvid
Diesel - Alfons
Beda - Athena
Zita - Alexia
Nora - Alison
Sen kommer kennelnamnet före namnen och om det går igenom så kommer den att heta Fjälltoppens Kennel.

Matdags!

Matdags!

Vad blir den tredje?

Datorn har pajat, batteriet i klockan tagit slut och vad blir det härnäst? Alla onda ting är ju också tre.  Men men, man ska inte gråta över spilld mjölk! Valparna är jätteduktiga att äta vanlig mat, idag hade dom kläm på det från början. Idag fick dom också varsin skål. Det är jättefina matskålar som det är Lady och Lufsen på som valpköparna ska få med sig hem. Mer saker som följer med är ett puppy-kit  med valpfoder från Pro Plan ( fodermärke) och rabattkuponger, ett års medlemskap i Welsh Springer Spaniel Klubben (WSSK), en filtbit som det luktar mamma och syskon om plus världens sötaste valp förståss.

OBS! OBS! OBS!

Alla Ni som jag har mailkontakt med, främst Ni valpköpare. Då min andra dator har pajat så har jag varken mail eller telefonnummer kvar till Er. Skicka mig ett mail och skriv ner Ert telefonnummer mm så jag kan nå Er. Tack på förhand! //Åsa  [email protected]

Varför?

Saker och ting går inte som man tänkt sig. Drog precis ner den bärbara datorn i golvet och den gick naturligtvis sönder. Som tur är så har vi en till dator men alla valpbilder finns på den trasiga datorn plus en hel massa annat viktigt.....Skit också!!!!

MAT!!!

Ja, nu har jag för första gången gett valparna uppblött mosat valpfoder och det var en syn må jag säga. Men dom var ganska så snabba att fatta hur man gör. Det var i alla fall bättre än avmaskningsmedel! Titta på bilderna nedan :)

Bordsskick???

Bordsskick???

Nam nam!!

Nam nam!!

Jag först!

Jag först!

Cesar

Cesar

Zita

Zita

Diesel

Diesel

Turbo

Turbo

Turbo&Diesel

Turbo&Diesel

Turbo&Nora&Diesels rumpa

Turbo&Nora&Diesels rumpa

Beda

Beda

Nora

Nora

Turbo & Cesar

Turbo & Cesar

Turbo & Nora

Turbo & Nora

Ingen ordning!

I morse när vi var ute på "morgontoaletten" så var det +4 grader, nu för tiden så är det ganska så kallt!!! Idag ska valparna avmaskas för första gången, får se vad dom tycker om det, att få något annat än mammas mjölk. Måste trimma Wilmas öron också och klippa klor på både henne och Jodie. Det hörs väldigt väl när det är dags för kloklippning sen vi lade in klickgolv, så ungefär var tionde dag måste det göras. Valparna fortsätter att växa och utvecklas, när man kommer in i valprummet kan dom vara var som helst. Dom förflyttar sig ganska så stadigt och sätter sig och det ser så gulligt ut.

Turbo & Älgen

Turbo & Älgen

20 dagar

20 dagar

Blixtar och dunder!

Igår kväll kom årets första åskoväder. Jag är lite harig när det gäller åska och det blev inte bättre när dom på radion hela tiden upprepade "klass 1 varning för åska i norra värmland och västra svealand" det är precis där vi bor! Så när första smällen kom så blev jag liksom handlingsförlamad, jag gillar inte åskan men måste samtidigt sitta och hålla koll på var den är och räkna sekunder. Som tur var så höll den inte på hela natten som dom sa utan slutade så pass tidigt att jag kom i säng i hyfsad tid.

Godingar!

Det börjar bli lite fart på benen nu i valplådan, och dom börjar att bli busiga och nafsa i varandra. Mysiga är dom också och somnar gärna i famnen. Snart är det dags för första avmaskningen så jag ska ta en tur till Sälen och inhandla avmaskningsmedel. Det blir väl att man tittar in på Husdjursboden också och därifrån brukar jag aldrig gå tomhänt.


Cesar vill också kramas!

Cesar vill också kramas!

Zita kramar mamma

Zita kramar mamma

Kvällsmys med matte!

Kvällsmys med matte!

Nu funkar det igen!

Sen i fredags kväll så har inte internet funkat så jag har inte kunnat uppdatera. Så nu kommer det lite nya bilder som är tagna i fredags och idag. Valparna har blivit riktigt duktiga på att stappla sig fram, det går riktigt fort när dom vill förflytta sig. Dom har börjat reagera på ljud också. Turbo är den som är mest framåt för tillfället, han tar sig både ur och i valplådan utan hjälp och är snabbast att möta när man sätter sig hos dom. Det jobbigaste för tillfället är värmen, vi försöker att stänga den ute med att inte ha fönster och dörrar öppna på dagarna och blöter ner Wilma och Jodie i duschen för att svaka ner dom. Men igentligen ska man väl inte klaga....

Hela högen 17 dagar

Hela högen 17 dagar

Beda och Nora

Beda och Nora

Cesar

Cesar

Diesel

Diesel

Turbo och Zita

Turbo och Zita

Johanna hos Wilma och valparna

Johanna hos Wilma och valparna

Wilma och Zita

Wilma och Zita

Ögon

Nu har alla valparna mer eller mindre öppnat sina ögon! Så otroligt söta dom är nu! Ska ta nya bilder på dom under dagen. Idag är det ännu varmare här, jag hoppas inte detta är den sommar som vi får utan att det blir fint framöver också för när valparna blir lite större så har jag tänkt att dom ska få vara ute på gräsmattan i en hage. Nu ska Wilma, Jodie och jag ta en liten promenad.

Zita 13 dagar

Zita 13 dagar

Turbo 13 dagar

Turbo 13 dagar

Nora 13 dagar

Nora 13 dagar

Diesel 13 dagar

Diesel 13 dagar

Cesar 13 dagar

Cesar 13 dagar

Beda 13 dagar

Beda 13 dagar

Johanna i valplådan

Johanna i valplådan

Svenska flaggans dag!

Ja, idag så har det firats med festligheter vid Folkets hus med bland annat femkamp för barnen och melodikryss för hela familjen. Men det har hänt en hel del med valparna också. Cesar och Beda har börjat öppna sina ögon och allihopa försöker tappert att resa sig på benen och gå. Det är otroligt varmt både ute och inne så det går åt mycket vatten åt både hundarna och oss människor..... 

Veterinärbesök!

I eftermiddag så ska Wilma till veterinären i Trysil och ta stygnen efter kejsarsnittet. Det ser fint ut så det kommer nog att gå bra.  Här är det lika varmt som om det vore högsommar, och varmare ska det bli enligt prognosen. Det är synd att det fortfarande är för kallt för att bada.  Johanna ska till skolan här på Näset i dag och hälsa på Karro, dom går som vanligt här idag.

Skor!

Johanna kom hit igår, dom har ledigt från skolan dessa två klämdagar som är innan nationaldagen. Johanna och hennes mamma var till Borlänge igår och skulle köpa skor, men där fanns det inga som passade till Johanna, antingen för små eller för stora, för barnsliga eller för tantiga.... Ja det är inte lätt!!!  Vi ska nu åka till Trysil i stället och se vad vi kan hitta där i skoväg, vi får hoppas att dom har nå´t som passar. 
Det kommer nya bilder på valparna när dom har öppnat sina ögon, det kommer att ske inom de närmaste dagarna.

Strålande väder!

Nu känns det som om sommaren är på väg, strålande sol och varmt. Nu längtar jag till att valparna ska bli så stora att dom får komma ut på gräsmattan och rulla runt.  Idag blir det att fortsätta med att plantera, Morgan måste flytta gjutjärnsgrytorna på plats innan jag sätter i blommorna. Det blir en fixa-trädgården dag idag. Gå nu ut och ha en skön dag!!! 

Matdags!

Matdags!

Beda och Zita

Beda och Zita

Turbo

Turbo

Det går för fort!

Tiden bara rusar iväg och valparna växer och växer. Jag försöker att ta vara på den korta tid som dom är riktigt små. Snart så blir det fullt upp med att byta tidningar och ta ut dom på dagarna när det är fint väder. Jag kan sitta i valplådan med Wilma i knät och titta på de sovande valparna tills rumpan domnar på mig och sen får jag kravla mig upp. Wilma tycker de är helt ok att jag kollar hennes valpar och väger dom, men än så länge så får dom mest vara ifred man bara beundrar de framsteg dom gör. Idag är det kanonväder så plantering av blomplantorna och kryddväxterna som jag köpte igår i Sälen ska ner i jorden och i grytor och krukor.

Äntligen fredag!

I och för sig så ser de flesta dagarna lika ut här hemma, men det är nå´t visst med fredagar. För det mesta så kommer Johanna hit och vi har fredagsmys på kvällen. I dag så kommer hon inte men Robban lär väl dyka upp misstänker jag, han har varit på körskolan i Borlänge denna vecka och pluggat på för uppskrivning på CE, C har han redan men E:t , det tunga släpet efter lastbilen saknar han.
Det skulle bli finare väder idag så det kanske blir grillat ute på verandan i kväll. Tar upp ett par kycklingfiléer så får vi se om vädret håller i sig.
Wilma lämnar sina valpar för korta stunder och är här ute med oss andra i huset, har dock väldigt bråttom om det är någon som gnyr efter henne i valprummet.

RSS 2.0