Wilma fyller sex år idag!

Den här tjejen är orginalet till tolv kopior och vår ögonsten. Hon är otroligt social och är en utmärkt mamma. Bara hon får vara med så är hon nöjd. Just nu så busar hon med Tuva-Lisa i hallen och är mycket "valpig".   GRATTIS!!!!

image267

Snart slut på friheten....

På eftermiddagen så har Morgan och jag satt upp fyra av sex rullar stängsel med 25 meter på varje rulle. Det ser ut som om vi räknat lite nätt så det blir spännande att se om det räcker ihop. Just nu så haglar det som bara den så det blev stopp för idag. Hundarna har sprungit med oss ute i flera timmar och badat lite i bäcken och grävt lite i jorden så egentligen skulle dom inte få komma in men jag har en vrålbra dammsugare som funkar att ta upp både sand och hundhår bara man använder den. Dom sover nu så gott efter kvällsmaten allihopa.

image266

Kolla vilken kille!

Nya bilder på Hugo, vilken snygging han blivit! Han är tydligen fortfarande lugn och växer som ogräs, men det är inte så konstigt för han har en förmåga att sova i matskålen. Alla valparna har blivit otroligt sociala och det är väldigt roligt att få höra.


Nyvaken Hugo 4 veckor.
image261

Hugo 13 veckor
image262
image264
image265

Stolpsättning!

Idag så har vi satt stängselstolpar och staketstolpar runt hela gården, lite över hundra stycken blev det. Morgan har suttit i grävmaskinen och tryckt ner dom där han kom åt och resten har spättats och slagits ner. Äntligen så är vi en bit på väg att få hela gården inhägnad. Nu är det nätet som ska dit på ner och baksidan och på framsidan blir det brädstaket och sen ska ett par stora grindar och en liten tillverkas och sättas på plats.


Framsidan
image260

Morgan rättar till marken så den blir slät där stängslet ska sitta.
image259

Cesar har fått en egen familj i Sundsvall!

Nu har Cesar flyttat för gott till en supertrevlig familj där han kommer att få hundkompisar. Det känns jättebra, en rapport har kommit från den nya familjen att Cesar hade sovit hela vägen dit och hela natten utan något gnäll och då har han redan slagit sig till ro. Här blev det hellugnt och man tror nästan att det inte är några hundar inne för det är alldeles tyst.

Cesar käkar kotte

image255

Tuva vill också ha kotten!

image256

Poserar!

image257

Trött Cesar

image258


Morgonbus!

I morse var det ingen sovmorgon precis, Tuva-Lisa tyckte att det var dags att gå upp när klockan var kvart över sex. Efter att vi varit ute och alla gjort ifrån sig ordentligt så blev det bus för hela slanten och Jodie var inte sen att hänga på.

Vi är ju två så vi borde vinna!
image252

Nej!!! hon vann!
image253

Vi försöker igen, -Hjälp mig brorsan!
image254

Kantareller trodde jag inte fanns här i trakten men idag hittade jag några jättesmå, då finns det hopp om att hitta fler och större!

Kantareller trodde jag inte fanns här i trakten men idag hittade jag några jättesmå, då finns det hopp om att hitta fler och större!

Nya bilder på Nora!

Nora är en olycksfågel som har gjort illa sig i hasen och ska vara gipsad ett antal veckor. Stackars lilla Nora, det kan inte vara lätt att hålla sig still när man är en busig valp med superenergi. Sänder en tanke till hennes duktiga matte Maria som aktiverar Nora med diverse mentalövningar för att stilla hennes behov.

Nära Lillmatte är det superskönt att sova!

image245

image246

Vaddå! Nä jag har inte grävt nå´t!

image247

image248

Blir det bra så här?

image249

Hampus blev en stilig kille!

Hampus före och efter förvandlingen
image242

image243

Grisöron

Igår kväll så var det lördagsgodis för hundar på gång, första gången som Tuva-Lisa och Cesar fick grisöron. Jodie gömde sig under bordet så det blev ingen "öron"bild på henne men en fin bild när hon spejade efter Kurre-ekorre idag.

Tuva-Lisa

image237

Cesar

image238

Wilma

image239

Jodie

image241

Fy för fästingar!

Den här fästingen satt på halsen på Jodie, själva "ärtan" var 1 cm lång. Det är ett fruktansvärt äckligt djur, en parasit som inte borde uppfunnits!!!!!

image237

Fin blomma!

Den här blomman slog ut idag. Kul att testa den nya kameran och ta lite närbilder, det blev ganska bra för att vara nybörjare!

image235

Cesar vår bonushund!

För drygt en vecka sedan kom Cesar tillbaka från sin första familj och han har kommit in i flocken ordentligt. I början hade Jodie lite svårt att koppla av när det blev "två små" att hålla reda på men nu är det bara bus och dom kan ligga i en "hög" allihopa och sova bredvid varandra. Han är också lika trygg som sin syster Tuva-Lisa och har han somnat på ett ställe t ex i kontoret så ligger han kvar och sover färdigt även efter att jag gått därifrån. När vi är och hälsar på hos vänner där han aldrig varit förut så gillar han bara läget och lägger sig att sova när han blir trött. När vi är ute så är det andra bullar, då är det bara bus för hela slanten, han älskar att springa i blåbärsriset och jaga eller jagas av Tuva-Lisa. Han är lugn i bilen också och fast man står på parkeringen utanför Centrumhuset i Sälen och massor av människor passerar och tittar så lägger han sig lugnt ner och sover. Inte hoppar han på människor heller så en helt perfekt hund söker ett tryggt varaktigt hem. En kompis till mig sa igår att "den här killen kan du bara inte sälja, han är ju en guldhund!". Uppriktigt sagt så vet jag inte hur jag ska göra, jag är verkligen förvirrad!

Cesar i detta nu.

image234

Inte mina bästa polare precis!

Snacka om snabbt bygge, Det här flaket är det som sandar fjällvägen på vintrarna, Morgan ställde av det den 5 maj-07 för att istället sätta på asfalttrailern. Sedan dess så har dom flitiga getingarna byggt detta mästerverk. Jag hoppas att det blivit fryskallt innan man ska använda flaket igen!


image232

image233


Valp-träff!

Bea och hennes matte och husse från Borlänge har varit här och hälsat på idag. Det var otroligt roligt och se när dom nästan omgående sätter igång och busar. Titta och njut!

Tuva-Lisa och Cesar
image226

Cesar och Bea
image227

Här kommer Cesar!
image228

Här kommer Bea!
image229

Bea, Cesar & Tuva-Lisa
image230
image231

Nya bilder på Diesel och Bea



Diesel
image221image223




Bea
image224image225



Cesar is back!

Cesar har kommit tillbaka och han ska få ett nytt hem snarast! Han är mycket lugnare än Tuva-Lisa och en riktig kelgris. Den som tar hand om honom får en mycket trogen vän. Han har nu varit här sedan i fredags och jag tänkte först att behålla honom också men ser nu att tiden räcker inte till för att täcka två valpars behov så det känns inte rättvist mot varken Tuva-Lisa eller Cesar.
Idag har vi varit till veterinären och vaccinerat Tuva-Lisa och Cesar och fått ett nytt veterinärintyg på Cesar där det intygas att han är en frisk och sund valp. image213image214
image215image216image217image218image219image220

Lastbilshundar!

Idag så har vi varit ute på äventyr, husse tyckte att det var dags för Tuva-Lisa att övningsåka lastbil. Så det bar av till ett ställe mitt i skogen norr om Vansbro, Morgan skuller köra dit kontainers som dom ska köra flis i. Vi hann inte ens ut till stora vägen innan Tuva-Lisa sov och det stog inte på förrän Jodie också sov men Wilma måste hålla koll på läget ett tag så hon somnade inte förrän vi passerat Torgås. Ja, det blev lastbilshund av lilltösen också till husses stora glädje.

Jodie och Tuva-LisaWilma, Jodie och Tuva-Lisa

Tuva-Lisa nybadad

Tuva-Lisa nybadad

Släkt träff!

Igår så var valparnas pappa Pooh, faster Flisa och storasyster Tilda på besök. Det tyckte Tuva-Lisa var jättekul, full rulle i gräset. Tilda och Tuva-Lisa har väldigt lika teckning på huvudet, kan ju bero på att dom har samma stiliga pappa.

Störtat i gräset!

image209Störtat i gräset!

Hjälp mig storasyster!

Hjälp mig storasyster!

Tuva-Lisa ute och går med faster Flisa

Tuva-Lisa ute och går med faster Flisa

Tuva-Lisas storasyster Tilda

Tuva-Lisas storasyster Tilda

Tuva-Lisas faster Flisa

Tuva-Lisas faster Flisa

Tuva-Lisa & pappa Pooh

Tuva-Lisa & pappa Pooh

Tuva-Lisas pappa Pooh

Tuva-Lisas pappa Pooh

Tuva-Lisa och Tilda

Tuva-Lisa och Tilda

Tuva-Lisa 10 veckor

Tuva-Lisa är en mycket följsam valp, hon är väldigt duktig med att förstå vad vi menar och har kommit bra in i flocken. Igår så började även Jodie fatta hur hon ska leka med Tuva-Lisa, hon har bara stått bredvid och tittat på när Wilma lekt med henne förut men nu blev det riktigt roligt att själv busa med henne. Tuva-Lisa verkar även vara en trygg hund som sover när hon sover och då spelar det ingen roll om dom andra hundarna eller vi människor springer fram och tillbaka det är bara när det kommer någon som hon reagerar och springer fort fram och hälsar för att senare återgå till sitt sovande. Nu sover hon också hela nätterna ända tills husses klocka ringer.


Stor kudde liten Tuva-Lisa

Stor kudde liten Tuva-Lisa

Tuva-Lisa

Tuva-Lisa

Tuva-Lisa

Tuva-Lisa

Wilma

Wilma

Jodie

Jodie

RSS 2.0