Idag fyller valparna en vecka!

Jösses vad tiden går fort, redan en vecka! Cesar har passerat 800gr och resten ligger mellan 700 och 800gr. Idag har Jodie och jag varit till Malung och besiktat husvagnen och den gick igenom med blankt papper så nu går det i två år till. Stannade till vid g.a brandstationen och köpte lite penséer som jag ska plantera ute. Men regnet håller i sig så planteringen får vänta till helgen tror jag, för då såg det ut att bli riktigt fint väder. Men nu ska Jodie och jag trotsa vädret och ta en promenad.

Turbo

Turbo

Zita

Zita

Diesel och Cesar

Diesel och Cesar

Beda och Nora

Beda och Nora

Alla valparna en vecka gamla.

Alla valparna en vecka gamla.

Cesar

Cesar

Turbo

Turbo

Wilma och valpar

Wilma och valpar

Onsdag.

Ja, en vanlig trist onsdag och det är gråmulet ute. Inne däremot så är det underbart, tänk att det bara funkar, valparna växer som ogräs , dom bara äter och sover. Wilma är en så duktig mamma, hon håller helt rent i valplådan och styr och ställer med sina bebisar. Till och med Jodie har fått nosat på dom små men det var bara en gång för efter det så motas hon i dörren. Det var som om Wilma sa till Jodie att du får titta en gång så du vet vad det är för något jag har här i lådan sen kan du hålla dig på avstånd. Igår kväll så badade husse Jodie så idag blir det trimning av pälsen, bland annat så är hennes svans otroligt yvig så hon behöver lite ans här och där. Just nu så bekymrar detta faktum henne inte ett dugg då hon ligger här bredvid mig i soffan och snusar och sover. Jodie har det lite tråkigt nu sen Wilma fick valpar och hennes kompis Diva åkt hem så det blir ganska lugna promenader med en eller två tjurrusningar efter fiskmåsarna på gärdet annars går hon lugnt nära mig fast hon skulle kunna springa längre om hon ville. Nu när hon är ensam så märker man vilken otroligt lugn vovve hon egenteligen är. Men om några veckor så är det allt annat än lugnt utan då blir det full fart att vara storasyster till sex små valpisar!

Nya bilder!

Har tagit lite bilder idag på dom supersöta valparna. Titta och njut!

Zita

Zita

Cesar

Cesar

Syskonkärlek

Syskonk?rlek

Wilma & valpar

Wilma & valpar

En hög med valpar

En h?g med valpar

Zita & Beda

Zita & Beda

Grattis alla mammor!!

Marie och Diva har åkt hem idag, det blev så tyst och tråkigt. Jodie går och letar efter Diva och tittar ner i källaren för att se om hon inte ska komma upp snart och leka lite. Wilma är verkligen en duktig mamma, hon styr och ställer med dom små och man kan nästan se att dom växer. Idag börjar deras nosar att mörkna och dom kravlar som bara den. Ska försöka att få lite gjort ute idag, kratta gräset och rensa lite i rabatten för det är ett strålande väder.

Valp.

253480-7

Wilma och valparna!

Wilma och valparna!

Oj oj oj!

Vilken känsla! Wilma har fått valpar! Tre av varja sort blev det. Kejsarsnitt i Trysil idag, så det blev piker og gutter av dessa valparna också. Ingen dödfödd. Just i detta nu så ligger dom och snuttar på sin mamma och det är frid i lägret. Wilma är ganska sliten och det är matte också fast jag får nog bereda mig på vaka för annars så slickar Wilma i sitt sår. Hörs i morrn.....

Vetskap!

Ja, nu vet vi hur det blir med valparna. Eftersom dom inte kom inatt så tog jag kontakt med veterinären i Trysil idag och han sa att om inte valparna kommit innan i morgon bitti så blir det kejsarsnitt i morgon. Så senast i morgon så blir jag mormor. Det känns faktiskt skönt att få ett besked men jag hoppas och tror att hon klämmer fram dom på naturlig väg innan. Håll tummarna!!!

Wilma igår!

Wilma ig?r!

Fortfarande lugnt i lägret!

Alltså detta var den längsta väntan i mitt liv.... Snart så säger det väl bara psss... och ur Wilma kommer det bara luft! Skämt och sido hon är tjoch och rund och go, verkar må jättebra och är lugn så något fel är det inte, det är nog bara så att dom därinne inte har någon lust att komma till världen ännu. Jodies kompis Diva kom hit igår och det va ju jätteroligt!!! Dom lekte och busade igår och idag efter morgonleken (när mattarna skulle äta frukost) så tänkte vi att Jodie och Diva kunde vara i hundgården en stund, ja en stund blev det men inte lång, rätt som det var så var Diva utanför, han hade helt enkelt HOPPAT UT alltså vi snackar om ett staket som är ca. 1,60 minst och inte en skråma på magen så hon måste ha flygit ut. Det ser ut att äntligen bli lite bättre väder också så om inte annat så ska jag försöka att få rabatten rensad...... för snart slår mina tulpaner ut!

Lång väntan....

En lugn natt i lägret och det enda man kan göra är att vänta. Väntar på valpning och väntar på Marie som är på väg hit från Gamleby. Det ska bli skönt när valpningen är klar och man kan njuta av de små knytena. Den som är lugnast är i alla fall den blivande mamman.....


Avslaget.

Idag är en sån där dag som man vill stryka ur almanackan tror jag ganska många här på Näset tycker, i alla fall dom som var på 40 års-kalas igår. En av dom var min sambo och han har en tung dag idag. Fler som har det tungt i dag är min son som fyllde 20 igår. Wilma har mot Johannas besvikelse inte nedkommit med några valpar hittills denna helgen. Hon väntar väl till efter helgen då det blir lungt i huset. Det är otroligt många som är engagerade i att Wilma ska ha valpar, tror minst halva byn + släkt och vänner är nyfikna och spända på resultatet. Jag hoppas vi slipper vänta så länge till, inte minst för Wilmas skull så inte valparna blir så stora att klämma ut. Ha en skön söndag!


Födelsedag!

Ja, idag är det 20 år sedan min minsting Robban föddes. Men när man fyller tjugo vill man tydligen inte vara hemma och fira utan med sina kompisar. Hoppas Du får en kanon dag idag Robban! Vi får se om Wilma också vill föda idag men än så länge är det lugnt, hon var dock inte så sugen på mat idag så vi får väl se! Regnet tämligen öser ner och vi eldar i kaminen "mysigt". Morgan och Johanna ska åka till Trysil och köpa gummistövlar och dom lär ju behövas. Ha en trevlig Lördag allihopa!

Vankande anka!

Ja, ännu en orolig natt. Jag är så spänd själv så jag hör minsta ljud som hundarna orsakar på natten när dom förflyttar sig. Ligger och lyssnar på stånk och pust och ljudliga snarkningar lite var stans ifrån. Ännu så länge så har inte tempen sjunkit så det är inte dags ännu. Idag blir det då lite rengöring av akvarium.

Orolig natt!

Det har inte hänt så många gånger att Wilma väckt mig mitt i natten men i natt vid tretiden så trängde det tydligen på och vi måste gå ut. Sen tog jag tempen och det var lugnt, den går nämligen ner ca 12-24 timmar innan det är dags, men jag kunde i alla fall inte somna om förrän vid 7-tiden så idag känns allt upp och ner. Enligt Wilmas temp idag så blir det inga valpar idag, men man vet ju aldrig.... Hon har blivit så tjock dom sista dagarna så snart måste det vara dags. Var man än känner på magen så sparkar det och det är en underbar känsla.  

Wilma idag

Wilma idag

Wilma & Jodie på leden vintern 06/07

Wilma & Jodie på leden vintern 06/07

Jodie i soffan

Jodie i soffan

Wilma med valpisar i magen

Wilma med valpisar i magen

Då har man skapat en blogg då!

Just nu så är det väntans tider här på Näset, Wilma ska ha valpar vilken dag som helst. Det är så spännande och se hur många det blir. Idag när vi var på promenad så sken solen och värmde gott, men bara en stund för sen så släppte kung Bore en snöby över oss, han har väl några byar kvar sen i vintras som han glömde släppa då kan jag tro. Jag tänkte i den här bloggen bland annat uppdatera eventuella läsare om Wilma och hennes valpar och livet i stort och smått.  

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0