Trotsigt värre!!!!

Jag tror att Tuva-Lisa har fattat att hon fyllde sex månader i lördags och att man då har en "hundtrottsålder"  för på den dagen så ändrade hon sitt beteende och blev som en uträknande och trotsig tonåring.  Vi har berömt henne för att hon varit så duktig valp och inte bitit sönder några skor eller grävt i blomkrukorna som står på golvet mm, men det skulle vi nog aldrig sagt...
Nu "gnager" hon på golvlister, drar blad från västerna på golvet, biter i mattor och ibland så ser det ut som om hon går och letar efter vilket bus hon ska göra härnäst. Ja ja, man får väl vad man förtjänar...
Oj oj, bara negativa saker....det har ju hänt positiva också! Tuva mår inte illa i bilen längre t ex. och hon rymmer inte från gården eller springer ifrån mig på promenaderna. Man kan nästan säga att antingen är hon Skönheten eller Odjuret....
Snö snö snö har det kommit idag, lite drygt två decimeter har det kommit. Hoppas att det blir bra före till Mora i morgon bitti då jag ska på service med bilen. Har bokat en lånebil så jag kan jul-shoppa medans dom servar.
Sen blir det väl att plocka fram alla adventsljusstakar och stjärnor när jag kommer hem och placera dom i fönstren för det börjar en helmysig tid nu den första advent och fram till jul.

Jodie, Tuva och Wilma sista dagen Jodie levde, saknar henne enormt mycket men nu sover hon gott.image357

A-kullen fyller 6 månader!

Grattis allihopa!!!!

Igår så blev valparna ett halvt år gamla, tänk va fort det har gått. Det sa jag nog förut också men tiden går verkligen jättefort.
Igår kväll kom det lite drygt en decimeter med snö och det var hur kul som helst tyckte Tuva ända tills snön fastnade i hennes lurviga päls och blev till klumpar. Det blev en blöt fläck där hon legat och "smält".
I fredags så lärde sig Tuva att "tacka" med tassen, det gick jättefort för henne att lära sig det så nu vill Johanna att hon ska lära sig att rulla också och då är ju det första momentet "ligg" så nu har det övats och övats men varken Johanna eller Tuva hade tillräckligt tålamod så det får bli nästa veckas övning för oss.
Efterlyser nya bilder på valparna! Här kommer några nytagna på Cesar, Bea och Tuva.

Cesar
image351

Cesar
image352

Bea
image353

Bea
image354

Tuva
 image355

Tuva
image356

Lillsemester

Det är en oerhörd saknad efter Jodie, man märker så väl att hon saknas för hon har tagit en stor plats i flocken.  Jag och Tuva-Lisa har varit till en vän i Gamleby som har en blandrashund som heter Diva och hälsat på en vecka, det var dags för lite miljöombyte så nu har jag laddat batterierna inför vintern. Wilma har också haft semester och varit hos mina föräldrar i Transtrand. Borta bra men hemma bäst!

Diva och Tuva leker i soffan
image341
image342


Diva och Tuva leker ute på gården
image343


Tuva-Lisa poserar
image344


Katt hade dom också, den va spännande...
image345


Millan
image346


Bus inne igen
image347
image348
image349
image350

Vår älskade Jodie är död

Jodie har idag fått somnat, hon har äntligen befriats från sina smärtor av ett gravt höftledsfel men saknaden efter henne är total. Jag har svårt att finna ord. Sov i ro min vän.

Så här fint hade Robban gjort det när vi kom hem. Tack!

image340

Halloween!

I fredags kväll så klädde Johanna ut sig och gick ut på byn med några kompisar för att skrämma lite folk. Dom som bor här vet då också att på fredag kväll så snöade det, haglade och regnade om vart annat. Så frusen men glad kom hon hem ett par timmar senare. Pengar, godis och frukt blev skörden. Efter en välbehövlig varmdusch och sen pyjamas på så var hon nöjd för dagen. Arg på mig själv för att jag glömde ta kort på häxan!

I går kväll så fick jag ett infall och började städa ur skafferiet, det var länge sedan det blev ordentligt gjort. En del av det som nu har blivit grismat gick ut i datum 2002. Det blev tre hela konsumkassar med gammal mat som nu ska fraktas till Löten där grisarna bor. Men det blev stor plats i skafferiet!  Måste nog fylla på med lite färskt i morgon.

Idag har vi varit till min bror som bor i Transtrand och hämtat ett piano. Pianot kommer ursprungligen från min farmor och farfar och det hamnade hos min bror när dom gick bort. Han ville inte ha det längre så nu har det flyttat hit. 

Pianot på plats......måste nog flytta tavlorna lite...;)
image339

RSS 2.0